Safran ÇiçeÄŸi Kolonyaları

Kargolama Ödeme Paketleme

Ürünler

SAFRAN

Reklam

Saat

SAFRAN

 

Safranın Muhafazası

Safran, ışık ve neme karşı çok hassastır. Işık geçirmeyen koyu renkli cam kavanoz veya teneke kutu içerisinde, nem geçirmeyecek ÅŸekilde aÄŸzı kapatılarak muhafaza edilmelidir.

Safranın Kullanım Ä°çin Hazırlanması

Safranın, lezzet ve koku esansını serbest bırakması için yemek piÅŸirmede kullanılmadan önce, sıcak suda veya sıcak et suyunda veya alkolde ıslatılmalıdır. Safranın önceden ıslatılması sonucu ilave edilecek besinin renk almasını da saÄŸlanmaktadır.

Tercih Edilen Hazırlama Yöntemi

Her çay kaşığı dolusu safrana üç çay kaşığı sıcak su veya sıcak et suyu veya alkollü içkilerden biri karıştırılır. Bir metal kaşık yardımıyla safran iplikçilerinin uygun ÅŸekilde ıslanıp ıslanmadığı kontrol edilir. Bu kontrol sırasında iplikçikler ezilmemelidir. Safran iplikçikleri ıslak durumda en az iki saat tutulmalıdır.

Safranın Çabuk Hazırlanması Yöntemi

Safranı ıslatmayı unutmuÅŸsanız, bir çay kaşığı dolusu safran üzerine beÅŸ çay kaşığı dolusu safran üzerine beÅŸ çay kaşığı sıvı (sıcak su, sıcak et suyu veya alkol) ilave ediniz ve safranın ıslanması için 20 dakika bekleyiniz. Bir metal kaşığın tersi veya seramik havaneli kullanarak, iplikçikleri yumuÅŸak duruma getirene kadar eziniz.

Safranın Besinlerde Kullanılması Ä°le Ä°lgili Bazı Öneriler

Besinlerde ne kadar safran kullanacağınız konusunda kararsız iseniz, az kullanımdan baÅŸlayarak, daha sonraki kullanımlarda çoÄŸa doÄŸru deneme yapmalısınız. EÄŸer, safran ile birlikte hangi lezzet vericileri kullanacağımız konusunda emin deÄŸilseniz sarımsak, kekik, domates, zencefil veya bu gruba uygun gördüÄŸünüz bazıları ile birlikte kullanabilirsiniz.

Safran Çayı Yapmak Ä°stiyorum. Nasıl Yapabilirim?

Safran çayını çaydanlık ya da kahve cezvesinde yapabiliriz. Çaydanlık ya da cezve içerisine ısıtmaya baÅŸladığımız suyumuzun (yaklaşık 2 su bardağı) içerisine 5-6 safran lifi ilave edip yaklaşık yarım saat ısıttıktan sonra safranlı çayımızı elde etmiÅŸ oluruz. Ä°steÄŸe baÄŸlı olarak ÅŸeker ya da bal ile tatlandırabiliriz.

Safran Yemeklerimde Nasıl Kullanabilirim?

Safran kullanımında özellikle ev hanımlarının yaptığı en büyük hata safranı yemeklere kırmızı pul biber ya da tuz gibi baharat ÅŸeklinde ilave etmeleridir. Oysa safran yemeklere, suda birkaç saat bekletildikten ve suya sarı rengini verdikten sonra kullanılmaktadır.

Sıralayabiliriz: Pilav, Çorba, Zerde tatlısı, Kek, Bisküvi.


Ana sayfaAna sayfa

Sepet  

(boÅŸ)

En çok satilanlar