Safran Çiçeği Kolonyaları

Kargolama Ödeme Paketleme

Ürünler

SAFRAN

Reklam

Saat

Basında Biz...

SABAH

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetişiyor. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, gramı 5-6 euro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi. Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını belirten Kuş, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

HABER7.COM

Kolonyalar artık safran kokacak

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, tarihi ve turistik ilçemiz Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi.

Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da da yetiştirilebilen safran bitkisinden üretilmeye başlanan kolonyanın satışı, şimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını, böylece üreticilere de destek sağladıklarını ifade eden Kuş, şunları anlattı:

"Araştırmalarımız sonucu safran çiçeğinden kolonya üretmeye başladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetişiyor. Bunu değerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

 SAFRAN KOLONYASI SAFRANBOLU'YU TEMSİL EDİYOR

Ağırlığının 100 katı sıvıyı sarıya boyayabilen dünyanın en pahalı bitkisi Safran'da yapılan kolonyalar cam şişelerde 30, 50, 100, 170 ve 200 miligram ve 70 derecede olarak satışa sunuluyor. Safranbolu'da tarihi çarşı bölgesinde faaliyet gösteren Safran çiçeği Kolonyaları Sahibi Can Kuş, yaptığı açıklamada, Safranın kalitesinden dolayı kolonyalara ayrı bir ilginin duyulduğunu söyledi. Özellikle bayramda ilginin daha çok olduğunu anlatan Kuş, şöyle dedi:"İlçemizde özellikle bayramlarda misafirlerimiz ve ilçemizde gelen her turistimize kolonya ikramında bulunuyoruz. Biz daha önce kolonyaları başka illerden alıp satıyorduk. Sonra Safran'dan kolonya olabilirliğini araştırdık ve incelemeler sonunda Safranlı kolonyayı icat ettik. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetişiyor. Bunu değerlendirerek Safranlı kolonya üzerine bir firma kurdum. 70 derece kolonyalarımı çeşitli parfüm ve cam şişelerinde müşterilerimize sunuluyor. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin ilgisi çok, bir tane alıp gidiyorlar. Şimdilik kolonyalarımızı sadece ilçemizde pazarlıyoruz. Lokumlarımızda olduğu gibi kolonyalarımızda da kaliteden ödün vermemek için başka yerlerde satış yapmayacağız."

Özellikle bayramlarda kolonyaların yaygın olarak kullanıldığı anımsatan Kuş, bu nedenle yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Kuş, çeşitli gramlardaki Safranlı kolonyaların fiyatlarının 2 liradan 15 liraya kadar değiştiğini belirtti.

SAFRAN KOLONYASI TURİSTLE BULUŞTU.

DÜNYANIN en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetişiyor. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, gramı 5-6 euro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi. Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını belirten Kuş, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

Domuz gribine kolonyalı önlem

Karşıyakalı 30 yıllık kolonyacı Ali Cihan 'Domuz Gribine' ne karşı ilginç bir öneri sundu. Yılların kolonyacısı vatandaşlara domuz gribinden korunmaları için yanlarında kolonya taşımalarını önerdi. Kolonyacı Ali Cihan, "Domuz gribine önlem kolonyayı eksik etmeyin" dedi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi 1748 sokakta babadan kalan mesleği sürdüren Ali Cihan "Gribin en çok bulaşma şeklinden bir tanesi de eller yoluyla kişiden kişiye geçmesidir. Özellikle sürekli başkalarıyla tokalaşanlarda bu risk daha da yüksektir. Domuz gribi de diğer grip gibi sürekli tokalaşanlar arasında riski arttırmaktadır. Kolonya ise içindeki alkol nedeniyle ellerin steril olmasını sağlar. İşyerlerinde herkesin masasının yanında bulunacak bir şişe kolonya domuz gribi riskinin azalmasına katkı koyacaktır. Her konuğunuza kolonya ikram edin, hem o hem kendiniz gripten korunun" dedi.

NETHABER.COM

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetişiyor. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, gramı 5-6 euro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi. Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını belirten Kuş, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

 TURİZMİN SESİ

Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da da yetiştirilebilen safran bitkisinden üretilmeye başlanan kolonyanın satışı, şimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını, böylece üreticilere de destek sağladıklarını ifade eden Kuş, şunları anlattı:

"Araştırmalarımız sonucu safran çiçeğinden kolonya üretmeye başladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetişiyor. Bunu değerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

KIBRIS GAZETESİ

Safran Kolonyası

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağrılığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, tarihi ve turistik ilçemiz Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeğinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da da yetiştirilebilen safran bitkisinden üretilmeye başlanan kolonyanın satışı, şimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten işletmeci Can Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında değişen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine başladıklarını, böylece üreticilere de destek sağladıklarını ifade eden Kuş, şunları anlattı:

"Araştırmalarımız sonucu safran çiçeğinden kolonya üretmeye başladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetişiyor. Bunu değerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Şimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

Türkiye'nin en kuzeyinde safran heyecanı

 Dünyanın en pahalı bitkisi olan ve ender alanlarda yetişen safranın, Türkiye'nin en kuzey noktası Sinop'un İnceburun mevkisinde doğal ortamda bol miktarda yetiştiği ortaya çıktı.

Sinoplu çevreciler tarafından tesadüfen bulunan safran yataklarının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacabileceği iler sürülüyor.

Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı olan ve bir gramı 5 ile 6 avro, kilosu da 5-6 bin avro'ya alıcı bulan safran bitkisinin inceburun mevkisinde kendi halinde yabani olarak yetiştiğini duyurmak isteyen Sinop Çevre platformu üyeleri, alanın incelemeye alınmasını istedi.

Kendi ağırlığının 100 bin katı suyu sarı renge boyayabilme özelliğine sahip, baharat, boya, ilaç, kozmetik başta olmak üzere birçok sektörde kullanılan safranın bölgedeki varlığına dikkat çekmek istediklerini belirten Sinop Çevre Platformu Yürütme Kurulu üyesi metin Gürbüz, safran bitkisinin değerlendirildiğinde ve kültür yetiştiriciliğinin yapıldığında bölgeye ekonomik olarak büyük katkısı sağlayabileceğini söyledi. Metin Gürbüz, "Ülkemizde sadece Safranbolu Davut Obası Köyü'nde dar bir alanda yetiştiriciliği yapılan safran bitkisi öenmli bir ilaç, baharat, kozmetik ve kimyasal boya bitkisidir.

Safranbolu'yu marka haline getiren ve ekonomik değeri olan safranın İnce Burun'da yetişmesi, safran bitkisinin kültür yetiştiriciliği olarak ilimizde de yetiştirileceğinin bir göstergesidir. Biz bu bölgede endemik türleri araştırırken tesadüfen safran bitkisine rastladık. Bu da floranın doğal yaşamının ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Burada ki floranın doğal yaşam alanı yok olmasını istemiyoruz" dedi. Sinop eski milletvekili Özer Gürbüz ise, safran bitkisinin Sinop'un markalaşmasında önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Gürbüz, "Şu anda Türkiye'nin en kuzey noktasındayız. Sinoplular olarak heyecanlıyız. Her yerde bu bitkiye rastlamak mümkün değil" diye konuştu.


Ana sayfaAna sayfa

Sepet  

(boş)

En çok satilanlar